Slovenke s celjskim vodstvom evropske podprvakinje!

Slovenska košarkarska reprezentanca deklet do 20 let je evropsko prvenstvo na Portugalskem končala na drugem mestu in se v domovino vrača z zgodovinsko srebrno medaljo. Slovenke so morale v današnjem finalu priznati premoč Špankam, ki so bile boljše s 73:63. Annamaria Prezelj je bila izbrana v idealno peterko evropskega prvenstva. Slovenke so skozi celotno prvenstvo igrale odlično. Da bodo osvojile medaljo pa je bilo jasno po včerajšnji polfinalni zmagi nad Francijo (81:75). Za mlada slovenska dekleta skrbi trojček iz celjske Cinkarne, selektor Damir Grgić – Jure Krajnc – Žane Bortek, ki skrbi za napredek tudi v članski izbrani vrsti.
Damir Grgić, selektor slovenske reprezentance (po osvojeni srebrni medalji): “Čestitke in zahvala vsem igralkam, mojim sodelavcem v strokovnem štabu in Košarkarski zvezi Slovenije, ki nam je omogočila dobre pogoje za delo. To je velik dosežek za slovensko žensko košarko, ki se ga v tem trenutku slavja mogoče niti še ne zavedamo dovolj. Dokazali smo, da se kljub naši majhnosti lahko kosamo z vsemi velesilami in upam, da bo to še spodbudilo vse trenerje, igralke in športne delavce, ki delujejo v slovenski ženski košarki. Ta zgodovinski uspeh nam mora dati dodatnih moči in elana, da v bodoče delamo še boljše in skušamo ostati v stiku z najboljšimi.”
Slovenska reprezentanca deklet do 20 let na EP: Ana Jakovina (Grosuplje), Alma Potočnik (Cinkarna Celje), Aleksandra Krošelj (Cinkarna Celje), Maruša Seničar (Triglav Kranj), Althea Gwashavanhu (Cinkarna Celje), Annamaria Prezelj (Wielkopolski, Poljska), Eva Stefanoski (Cinkarna Celje), Tea Ramšak (Konjice), Zala Friškovec (Cinkarna Celje), Larisa Ocvirk (Cinkarna Celje), Maša Verčič (Cinkarna Celje), Tina Cvijanovič (Maribor).

Foto: KZS