Šentjursko: ukradel prometni znak, zagovarjal se bo na sodišču

Fotografija je simbolična.

Pred dnevi so šentjurski policisti ustavili voznika, ki je v vozilu prevažal prometni znak. Policisti so ugotovili, da ga je ukradel z delovišča v Lokarjah, podstavek pa odvrgel na njivo. Najverjetneje je prometni znak potreboval za obeležbo rojstnega dne, s tem pa ogrozil tudi varnost v prometu
Policisti bodo podali kazensko ovadbo.

Spor med sosedoma
29. 8. 2017 sta se v Brezju pri Dobjem sprla dva soseda. Verbalni spor je prerastel v fizično obračunavanje. Hujših posledic ni bilo. Kršitelju je bila izrečena globa.

Poškodovan v prometni nesreči
30. 8. 2017 so v bolnici v Celju sprejeli na zdravljenje krajana Šentjurja, ki je bil hudo telesno poškodovan. Slednji je policistom dal več različnih opisov dogodka oziroma prometne nesreče, ki bi se naj zgodila. Nobenega od opisov pa ni bilo mogoče potrditi ali ovreči. Znano je le, da je prijavitelj telesno poškodovan, v kritičnem času pa je imel ob sebi kolo. Za izgubo spomina bi lahko bil kriv tudi alkohol.

Grozi mu
30.08.2017 se je na PP Zglasil občan, ki je naznanil, da mu znanec, s katerim sta nekoč prijateljevala, grozi vedno, ko ga vidi. Ker se zaradi tega dejansko počuti ogroženo, je zadevo naznanil. Policisti bodo podali kazensko ovadbo.

Žalil jo je
Podobna zadeva se je pripetila tudi 31. 8. 2017, ko oškodovanka ni več zmogla trpeti in odpuščati nenehnih žaljivk in groženj. Dogajanje je naznanila na policiji, osumljenec je vse znane podatke sproti objavljal na FB.

Našel vžigalnik za eksploziv
01.09.2017 je bil v Jakobu pri Šentjurju na travniku vžigalnik topovske granate. Od kdaj je bil tam, ni znano. Zadevo je zavaroval in odpeljal bombni tehnik.

Hospitalizacija v PB Vojnik
V Hruševcu so, kot že velikokrat do sedaj, intervenirali policisti in zdravnik. Stari znanec obojih se je spet napil, zaradi prekomernega vpliva alkohola pa je postal agresiven. Zdravnik je odredil hospitalizacijo, policisti pa so varovali postopek.

Prometne nesreče
V tem tednu so se v Šentjurju pripetile tri prometne nesreče z manjšo materialno škodo in pobegom. Dve prometni nesreči s pobegom so policisti raziskali.

Prevrnjeno vozilo
Prav tako smo bili priča prometni nesreči, kjer so policisti na kraju našli le še prevrnjeni vozili. Policisti so poiskali lastnike oziroma voznike in jim zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izrekli globe.

Bojan Šipek
pomočnik komandirja Policijske postaje Šentjur
višji policist vodja izmene II