Šentjursko: občana pretepli, mladoletnika nekdo ugriznil

Pred dnevi sta občana Šentjurja zaradi poslovnega spora napadla dva znanca. Grozila sta mu, ga pretepla in mu vzela mobitel – zdaj pa se bosta zagovarjala pred sodiščem. Še en napad so obravnavali šentjurski policisti – mladoletnik, ki je v zdravstvenem domu iskal zdravniško je povedal, da ga je neznanec, ko je odhajal iz veselice, ugriznil v roko. Storilca ni prepoznal, poročajo šentjurski policisti

Še drugi dogodki, o katerih v minulem tednu poročajo policisti PP Šentjur:

Zaseg vozila in hitri test za droge
Policisti PP Šentjur so 3. 8. 2017 vozniku iz območja Celja zasegli vozilo, saj ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je bil pozitiven na hitri test za droge. Odrejen mu je bil še strokovni pregled. Voznik se bo srečal s sodnikom, ki bo odločil ali mu naj vrne vozilo, ali ne.

Tatvina mobitela
Dne 4. 8. 2017 se je na PP zglasila občanka in naznanila, da ji je neznanec tega dne, v trgovini na območju Šentjurja odtujil mobilni telefon znamke Huawei P 8 Lite. Za storilcem še poizvedujejo.

Tatvina denarja
5. 8. 2017 smo bili obveščeni o tatvini denarja iz denarnice, v enem izmed lokalov na območju Šentjurja.

Ni držal varnostne razdalje
7. 8. 2017 se je v Prožinski vasi zgodila prometna nesreča II. kategorije. Vzrok nesreče je bil prekratka varnostna razdalja.

Zbrano na cesti
Pri vožnji z vozilom na cesti bodimo skrajno previdni in ne uporabljajmo naprav, ki zmanjšujejo našo zbranost in pozornost. Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo je zato prepovedana. V kolikor je možno, si v vozilo vgradite naprave za prostoročno telefoniranje ali se ustavite na izogibališču in opravite telefonski pogovor. Bodimo zgled drugim, zlasti našim najmlajšim in skupaj prispevamo k večji varnosti v prometu.

Bojan Šipek, pomočnik komandirja policijske postaje
višji policist vodja izmene II