Šentjursko: mladoletnik napadel sosedo

Pred dnevi je mladoletnik napadel svojo sosedo, starejšo gospo, doma z Rifnika pri Šentjurju. Kot poročajo policisti, je mladi sosed iskal šibkejšo osebo, na kateri bi lahko pokazal svojo moč. To bo zdaj lahko pokazal na sodišču.
Šentjurski policisti poročajo tudi o novem primeru nasilja v družini in izreku ukrepa prepovedi približevanja. Za razliko od večine drugih tovrstnih primerov na Šentjurskem, pa so tokrat približevanje svoji družini prepovedali ženski. Z zakoncem se je sprla zaradi prekomernega uživanja alkohola in policisti niso posredovali prvič.

Še drugi dogodki minulega tedna na območju Policijske postaje Šentjur:

 

Asistenca in iskalna akcija
31.05.2017 so policisti nudili asistenco zdravniku, ki je želel hospitalizirati osebo z duševnimi težavami. Ob prihodu zdravnika in policistov pa se je pacientka zaradi nestrinjanja s hospitalizacijo skrila. Stekla je iskalna akcija. V roku ene ure je bila izsledena, zdravnik pa ji je nudil strokovno pomoč.

Razgrajal je
V noči na 04.06.2017 se je mlajši moški iz Šentjurja, ki je bil zelo pijan, spomnil, da se na železniški postaji nahaja nekdo, s katerim bi se rad pogovoril o stvareh, ki so se pripetile pred približno sedmimi leti. Ker sogovornik za to ni bil zainteresiran, je pričel razgrajati in razbijati. Pri tem je razbil tudi šipo na ŽP Šentjur. Za svoje ravnanje se bo zagovarjal na sodišču.

Pobeg s kraja prometne nesreče
V noči na 04.06.2017 je voznik zaradi neprilagojene hitrosti s svojim vozilom zapeljal izven vozišča, pri tem podrl prometni znak in se odpeljal dalje. Voznik in vozilo sta bila izsledena. Vozniku bo kaznovan po veljavni zakonodaji.

Beračenje
Dne 04.06.2017 pa se je pred eno izmed trgovin v Šentjurju ponovno pojavil tujec, ki je vsiljivo beračil. Policisti so mu na kraju izrekli globo ter mu prepovedali takšno početje.

Sosedski spor
V Bezovju pri Šentjurju sta se sprla soseda. Seveda se je to zgodilo zaradi meje. Enemu od sosedov so popustili živci in je pričel drugemu groziti. Ker grožnje dejansko ne spadajo na primeren način reševanja težav, bo zadevo reševalo sodišče.

Poostren nadzor
Med 5. in 11. 6. 2017 poteka evropsko usklajen nadzor po ugotavljanju psihofizičnega stanja udeležencev v prometu. Pri voznikih tako policisti intenzivno ugotavljajo prisotnost alkohola v izdihanem zraku, oziroma drog v telesu voznikov. Vsem voznikom svetujemo, da za volan sedejo trezni, spočiti in brez drugih opojnih substanc ter spoštujejo cestno prometna pravila.
Bojan Šipek, pomočnik komandirja PP