Šentjursko: kuril v vetrovnem in povzročil požar

Fotografija je simbolična.

Minulo soboto se je lastnik vikenda z območja Šentjurskega odločil pospraviti okolico. Med kurjenjem vejevja pa se je zaradi vetra ogenj hitro razširil po travniku. Ogenj so pogasili gasilci iz bližnjih prostovoljnih gasilskih enot, povzročitelj požara pa s bo moral zagovarjati na sodišču.
Ob vetrovnem vremenu se nevarnost za nastanek požara močno poveča, zato takrat ne smemo začeti kuriti oziroma moramo kurjenje takoj prekiniti, opozarjajo na Upravi za zaščito in reševanje. Pri kurjenju v naravnem okolju je treba sicer pravilno urediti kurišče in ga ves čas nadzorovati, po kurjenju pa ogenj pogasiti in kurišče prekriti z negorljivim materialom.

Še drugi dogodki minulega tedna, o katerih poročajo šentjurski policisti:

Ukradel drva
Na območju Planine je nekomu očitno zmanjkalo drv. Pred mesecem dni si jih je nabral v Gračnici, zdaj pa v Šentvidu.

Posel končala s pretepom
5. 3. 2017 je zaradi neporavnanih finančnih obveznosti prišlo do spora med dvema krajanoma. Poslovanje sta zaključila s pretepanjem. Oškodovanec je iskal zdravniško pomoč v Splošni bolnišnici Celje. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba.

Padec kolesarja
V noči na 1. 3. 2017 je kolesar iz Šentjurja padel v bližini centralnega križišča. Med padcem si je močno poškodoval desno roko in nato zdravniško pomoč iskal v SB Celje.

Vlom
Prejšnji teden smo poročali o vlomu v bencinski servis na Planini. V noči na 2. 3. 2017 je neznanec ponovno vlomil v bencinski servis, vendar tokrat v prostore priročnega skladišča. Odtujil ni ničesar.

Prepovedana droga
V popoldanskem času 3. 3. 2017 je bil krajanu Šentjurja zasežen zvitek marihuane. Po opravljeni analizi mu bo izrečena globa.

Odtujeno vozilo
Policisti SENDM pa so na počivališču Zima kontrolirali voznika, državljana Romunije in ugotovili, da vozi osebni avtomobil, ki je bil pred tremi dnevi odtujen v Italiji. Vozilo je bilo zaseženo. Voznik je bil pridržan.