Šentjursko: kazni zaradi onesnaževanja okolja in povzročitve požara

Fotografija je simbolična.

V minulih dneh so policisti na Šentjurskem zaradi onesnaževanja okolja obravnavali dva občana. V gozdu na Kalobju so lovci našli za traktorsko prikolico odpadkov, med njimi tudi več predmetov, ki po podatkih šentjurskih policistov nedvomno kažejo, kdo je onesnaževalec. Tega bodo kaznovali, kot tudi krajana iz Straže na Gori, ki je v svoj gozd odložil salonitne plošče. Ker gre za nevarne odpadke, ki vsebujejo strupen azbest, bo zoper storilca podana kazenska ovadba.
Neki drugi občan pa je zaradi nepazljivosti zanetil požar. Na območju Pletovarij je krajan ob rob gozda odvrgel pepel. V pepelu je še bila žerjavica, ki jo je razpihal veter, vnela se je suha trava in podrast v gozdu. Zgorelo je okoli 1.000 kvadratnih metrov gozdne podrasti, nastalo je za okoli 500 evrov škode. Sledi kazenska ovadba.

Še drugi dogodki minulih dni, o katerih poročajo šentjurski policisti:

Ogoljufan kupec avtomobila
Kupec z Gorenjske je 22. 3. 2017 prijavil kaznivo dejanje goljufija. Pred dnevi je na območju Šentjurja v eni od avto hiš kupil rabljeno vozilo. Prodajalec mu je zagotavljal, da je vozilo brezhibno in da ni bilo nikoli poškodovano, zato je kupec v dobri veri vozilo kupil. Naslednji dan se je vozilo že pokvarilo, mehaniki pa so kmalu ugotovili, da je bilo vozilo tudi poškodovano in za silo popravljeno. Ker prodajalec vozila kljub reklamaciji ni hotel sprejeti nazaj, bo o zadevi imelo zadnjo besedo sodišče.

Požar v Dobju
Okoli 21. 00 ure dne 22. 3. 2017 je zagorelo v Dobju. Zgorela je večja delavnica, v kateri je lastnik imel več orodja in delavnih strojev. Materialna škoda znaša okoli 200.000 evrov. Požar je najverjetneje povzročil kratek stik na električnem omrežju.

Tatvina lesa
Dne 23. 3. 2017 so policisti opravili ogled kraja tatvine dveh bukovih dreves, kateri je storilec posekal v gozdu. Zoper osumljenca bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Tatvina kardanov
V Podgaju je neznanec odtujil 2 kardana in reduktor traktorske kosilnice. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1000 €.

Kršitev cestno prometnih predpisov
Dne 27. 3. 2017 pa so policisti kontrolirali voznika neregistriranega osebnega vozila, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu. Prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik nima vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.