Šentjursko: jutri brez panike, gasilci in policisti bodo imeli vajo

Huda prometna nesreča se bo jutri popoldne zgodila pri Slivniškem jezeru v občini Šentjur. Šlo bo za obsežno taktično vajo civilne zaščite, gasilcev in policistov, v kateri bo sodelovalo okoli 160 oseb. Tako želijo preveriti, kako usposobljeni so za primere hudih prometnih nesreč, zdrsov vozil v vodo in utopitev ter pri iskanju pogrešanih oseb na težje dostopnih območjih.
Vodja vaje, poveljnik Gasilske zveze Šentjur Martin Cmok, je za Radio Rogla povedal, naj se ljudje ne ustrašijo svetlobnih in zvočnih signalov intervencijskih vozil ali siren na gasilskih domovih. Cesta mimo Ramne bo zaprta, obvoz bo označen, Cmok pa prosi za strpnost in razumevanje ter vse vabi, da so vajo ogledajo v živo.
V nedeljo pa se tudi na Šentjurskem začenja še mednarodna vojaška vaja Jadranski udar. Na območju Loke pri Žusmu od nedelje tako pričakujejo prelete vojaških letal in helikopterjev, opaziti bo mogoče tudi premike vojaških vozil in vojakov, uporabljali bodo efekte poka in dima, a ne bodo preveč moteči za okolje. V tej vaji bo sodelovalo okoli 500 udeležencev, od tega 250 pripadnikov oboroženih sil iz drugih držav.