S škarjami in britvami na dobrodelno akcijo k starostnikom v Poljčane

Številne frizerke in kozmetičarke, ki delujejo na Bistriškem, v teh dneh sodelujejo na dobrodelni akciji in oskrbovancem doma za starejše v Poljčanah brezplačno urejajo pričeske. Dobrodelna akcija poteka že tretji dan, v njej pa sodeluje  11 frizerskih in 5 kozmetičnih salonov.
Kot je povedala predsednica sekcije in pobudnica akcije Breda Brumec, so podobno akcijo izpeljale že pred dvema letoma. Tedaj so uredili pričesko več kot 240-tim starejšim. To je bila zelo lepa izkušnja: »Skoraj lahko rečem, da smo me več odnesle od tiste dobrodelnosti – nasmejani obrazi, zahvale, neka dobra energija … Vsi so se cel teden pogovarjali o tem kdo je urejen, kako so urejeni … Veliko nam je pomenilo. In tako smo letos znova pristopile k taki akciji.«

Pripravljeni na praznovanje 65. obletnice

Mnogi starejši iz poljčanskega doma bodo z novimi pričeskami tako urejeni in pripravljeni na  praznovanje 65. obletnice Doma dr. Potrča. Le-ta se začenja v četrtek z okroglo mizo na temo Gredo domovi za starejše v korak s potrebami uporabnikov? Nato bo sledilo še več prireditev ob obletnici: osrednja prireditev bo v četrtek popoldne, dan zatem bo v Revija pevskih zborov stanovalcev in zaposlenih v socialnovarstvenih domovih. Prijavljenih je kar 20 zborov in plesna skupina s skupaj približno 320 udeleženci. V soboto pa bo še  Dan doma 2017 z druženjem stanovalcev, svojcev, zaposlenih, prostovoljcev in gostov. Zanimiv in igriv program bodo popestrili živa glasba, starodobni motoristi, uprizoritve kmečkih del ter odprtje novo urejenih prostorov na podstrešju stanovanjskega dela doma.

Takole so prostovoljno frizirale Andrejka Senič iz Oplotnice ter Barbara Štern iz Slovenske Bistrice. Frizerka Jana Hojnik je imela težje delo in je strigla po sobah nepokretne.