Podčetrtek prejemnik zlatega znaka Slovenia Green

V Mariboru je v ponedeljek pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) in Konzorcija Slovenia Green potekal prvi ‘Zeleni dan slovenskega turizma’, na katerem so  podelili priznanja Slovenia Green. Najvišje, zlato priznanje, je šlo v Podčetrtek, Kozjanski park pa je pridobil oznako ‘Slovenian Green parks’.

S tem so bila tako po besedah župana Petra Misja kot koordinatorja projekta za občino Podčetrtek Boštjana Misja nagrajena skupna prizadevanja za boljšo kakovost življenja prebivalcev občine Podčetrtek ter obiskovalcev, ki jih obiščejo. Ker so pri pridobitvi Zelenega znaka zelo pomembni ljudje in odnosi, so v Podčetrtku ob prejemu nadvse pomembnega in laskavega priznanja pod lipo pri samostanu Olimje pripravili sprejem, kjer so z županovim vinom in ob zakuski nazdravili še eni uspešni zgodbi, ki je sad dela in dobrega sodelovanja med tamkajšnjimi ljudmi.

V program Slovenia Green je trenutno vključenih 22 slovenskih lokalnih turističnih organizacij in samo Podčetrtek in Ljubljana dosegata oceno nad 8, ki prinaša zlati znak.

Zeleni shemi slovenskega turizma so se pridružili tudi trije parki, ki so pridobili znak ‘Slovenia Green Park’. Poleg Triglavskega narodnega parka in Škocjanskih jam si je ta naziv prislužil Kozjanski park. Več si boste lahko prebrali v petkovi številki Rogaških novic.