Podčetrtek je najbolj prodorna občina v Sloveniji

Nagrado Zlati kamen 2017 za razvojno najbolj prodorno občine Slovenije kot tudi regijsko zmagovalko je prejela občina Podčetrtek.

V okviru projekta Zlati kamen so že šesto leto razglasili razvojno najbolj prodorne občine v posameznih regijah v Sloveniji in določili skupno zmagovalko, kar je postala občina Podčetrtek.  Ostale regijske zmagovalke so občina Cerkno, Kamnik in Lendava. Nagrade so podelili danes na srečanju občin in županov Slovenije v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Kot so zapisali v obrazložitvi, je Podčetrtek zgleden primer za razvojni model uspešnega manjšega kraja. V kraju so znali izkoristiti večino svojih danosti in s pomočjo prepleta najrazličnejših elementov zgraditi relativno močno blagovno znamko, ki Podčetrtek pozicionira kot »kraj telesnega in duhovnega zdravja«. Na ta  vsebinski sklop so pripeli večje in manjše znamenitosti kraja in jih povezali v prepričljivo zgodbo, ponudbo pa s pomočjo dobro zasnovanih investicij še dodatno okrepili. Tako so se na znamko pripeli tudi lokalni podjetniki, s pomočjo njihovih izdelkov pa so v kraju razvili še nove dogodke. Tamkajšnji turizem pa so celo označili kot perfekcionizem: »Ko na primer gradijo nove objekte, tako rekoč praviloma pobirajo nagrade za arhitekturo. Ob tem občina sodi med bolj aktivne: z uspešnimi projekti, podprtimi z evropskimi sredstvi, so uspeli močno dvigniti kakovost življenja v kraju.«

Zmagovalko je razglasil minister za javno upravo Boris Koprivnikar.