Po toči na Bistriškem za skoraj 9 milijonov škode

Petkovo neurje s točo je na območju Slovenske Bistrice povzročilo za skoraj 9 milijonov evrov škode. Največ škode, za kar 8 milijonov evrov, je zaradi toče na kmetijskih pridelkih. Pridelek je na celotnem območju, ki ga je zajelo neurje, precej poškodovan, od 10 do 90 odstotkov, na Pohorju pa popolnoma uničen. Okoli 40 milimetrov debela toča je oklestila pravzaprav vse, kar rase na prostem: od vinogradov in sadovnjakov do poljščin in vrtnin.
Najbolj prizadeta območja so v pasu od Šmartnega na Pohorju in Tinja preko Nove gore, Ritoznoja, Kovače vasi in Slovenske Bistrice do Leskovca in Sp. Polskave. Najhuje je bilo  v naselju Tirgot, kjer je zalilo poslovni objekt in okoli 15 stanovanjskih objektov.
Skupaj je zalilo približno 45 stanovanjskih objektov. Zalilo je tudi več poslovnih objektov (UNIDEL, Kartonaža MSK, Aluminium Kety EMMI), tudi Osnovno šolo Pohorskega odreda.
Toča je poškodovala strehi dveh gospodarskih objektov na Urhu in Leskovcu. Na otroškem igrišču ob Tomšičevi ulici v Slovenski Bistrici je strela poškodovala drevo, odstranili so ga. Ceste so poškodovane predvsem na področju Pohorja.
Posredovalo je skoraj 100 gasilcev iz 7 gasilskih društev: PGD Zg. Bistrica, PGD Slovenska Bistrica, PGD Šmartno na Pohorju, PGD Tinje, PGD Zg. Polskava, PGD Sp. Polskava in PGD Pragersko. Aktiviral se je tudi štab CZ Občine Slovenska Bistrica.