Od jutri na vozilih spet zimske pnevmatike

Z jutrišnji dnem se začne obdobje obvezne zimske opreme na vozilih, ki bo trajalo do sredine marca prihodnje leto. Motorna in priklopna vozila morajo biti tako opremljena z zimskimi pnevmatikami ali z letnimi pnevmatikami ter verigami. Voznike, ki v primeru zimskih razmer na cestah, kot je bilo v začetku tega tedna, oziroma po 15. novembru ne bodo imeli zimske opreme na svojem vozilu, lahko policisti oglobijo.

Z globo v višini 40 evrov se kaznuje voznika, ki pozimi ali v zimskih razmerah motornega ali priklopnega vozila v cestnem prometu nima opremljenega s predpisano zimsko opremo, ali ravna v nasprotju s pomenom prometnega znaka za obvezno uporabo snežnih verig. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da morajo biti vozila zimsko opremljena, ko so na cestah zimske razmere, ne glede na letni čas.

Na obisku pri vulkanizerju

Vsako leto je v začetku meseca novembra povečan obisk pri vulkanizerjih, ki skrbijo za premontažo pnevmatik. Letos smo obiskali poslovalnico Avto Vid v Slovenskih Konjicah, ki deluje že dobrih dvanajst let, od leta 2012 pa so se iz trgovine razširili še v mehanično delavnico. Trenutno zaposlujejo pet ljudi. Avto Vid ima poslovalnici v Slovenskih Konjicah in v Vojniku. Imajo svojo trgovino in mehanično delavnico, kjer poskrbijo za servisiranje vozil in klim, avtooptiko, ter premontažo in shrambo pnevmatik.

Ogljete si pestro fotogalerijo, več o menjavi pnevmatik pa si preberite v prihodnji številki Novic.