Neupravičeno okrnjen ugled podjetja iz Rogatca

Videoposnetek o domnevnem izkoriščanju delavcev podjetja iz Rogatca, ki ga je na družabnem omrežju objavil Damjan Vindiš, je pritegnil veliko pozornost, se pa v zgodbi razkriva kar nekaj dvoumnosti, med katerimi je tudi trditev srbskega delavca Aleksandra Nemova, da jih je Alojzija Ferčec ‘izterala’ iz lokala, saj te v tem času v Rogatcu sploh ni bilo. Zakonca Ferčec sta preko odvetnice podala pojasnilo, v katerem je navedeno, za katere delavce gre, da svojega dela niso naredili v pogodbenem roku in kakovostno, navedeni pa so tudi zneski, ki so delavcem že bili nakazani.

V pojasnilu je še zapisano, da so bili z delavci zgolj dogovorjeni za petkov sestanek in da jim niso zagotavljali bivanja v Rogatcu ali kjerkoli v Sloveniji, kar se nanaša na trditve v posnetku, da so bili ves dan lačni in žejni, slednjemu Ferčecova oporekata, saj so v njunem lokalu ves dan popivali in tudi plačali.

Naša celotna družina je 20 let gradila uspešno in prepoznavno podjetje. Korak po korak smo ustvarili podjetje, v katerem so zaposleni vsi člani družine. Zelo nas boli, da se je zaradi nepreverjene objave na FB in kasneje na TV, v kateri je bila izrečena marsikatera laž, čez noč na nas usul plaz groženj, kritik in obsojanja, tudi od ljudi, ki nas sploh ne poznajo. Čast in dobro ime je hudo načeto, in to povsem neupravičeno,” je o dogajanju dejala Alojzija Ferčec in dodala: “Ne najdem besed, s katerimi bi izrazila bolečino in žalost, ki jo sedaj čuti cela družina. Zahvalila bi se vsem tistim, ki nam vseskozi stojijo ob strani in nam izrekajo besede podpore.”

Več v današnjih Rogaških novicah.