Mladi Spodnjepolskavčan bo boksal na evropskem prvenstvu

Član Boks kluba Slovenske Konjice, Spodnjepolskavčan Jan Falež, se bo udeležil evropskega prvenstva za ‘schoolboyse’, ki bo naslednji teden v romunskem mestu Valcei. Nastopil bo v kategoriji do 65 kilogramov.
Damjan Šel, Janov trener: “Fant ima nesporen talent, toda sami vemo, da je talen le nekaj malega, vse ostalo je delo. Volje in zagnanosti Janu ne manjka, hitro se uči in marljivo dela. To pa je tudi najvažnejše, saj je evropsko prvenstvo nekaj povsem drugega kot domače prvenstvo. Zaslužil si je nastop med najboljšimi mladimi boksarji v Evropi in polni optimizma odhajamo na tekmovanje stare celine v Romunijo.”
Nani Matjašič, boksarski promotor: “Odlično sta izpeljalo najtežji del priprav. Tako Jan kot trener Šel si zaslužita maksimalno pozitivno oceno, za ves trud, ki sta ga vložila v času priprav na evropsko prvenstvo. Jan je v določenih borbah pokazal, da ima veliko talenta in ob tem še voljo do dela in učenja. Gre za odličnega fanta, ki tako v športu, kot v šoli niza same odlične rezultate. Pred njim je svetla prihodnost, toda kot vemo, je boks izjemno zahteven šport, saj je potrebno za vrhunske rezultate trdo in neizprosno garanje. Jan je do sedaj pokazal vse vrline in voljo do dela. Mislim, da bo že na tem prvenstvu pokazal, da je iz pravega testa.”
Jan Falež, 13-letni boksar: “Veselim se nastopa med najboljšimi mladimi boksarji v Evropi. S trenerjem sva trdo in naporno delala, hvaležen sem mu, da se je v tem trenutku zares posvetil delu z menoj in mi omogočil izvrstne priprave in sparinge, tako doma kot v tujini. Želje so, da bi prikazal dober boks in upravičil moj nastop na EP. Če pa se pokaže priložnost za kakšno višjo uvrstitev, jo bom z veseljem izkoristil. Veliko mi pomeni tudi podpora mojih staršev in prijateljev. Na prvenstvo tako odhajam z dovolj veliko mero samozavesti in maksimalno pripravljen.”