petek, 20. oktober 2017

Kulinarika

Naš predlog za kosilo: Rižota s kostanjem

Prava poslastica za vse ljubitelje rižot in jesenskih plodov! Zraven ponudite skledo solate. Sestavine za 4 osebe: • 10–15 kostanjev • 1 čebula • 3 stroki česna • 2...

Naš predlog za kosilo: Piščančje prsi s paradižnikom in mocarelo

Jedi se odlično priležejo kremasta polenta ali zdrobovi cmoki. Sestavine za 4 osebe: • 4 polovičke piščančjih prsi brez kosti in kože • žlička provansalske začimbne mešanice •...

Pražen krompir je zakon!

V Oplotnici so danes pripravili 2. Minikrompirjado. Od 10. ure dalje je na grajski ploščadi pet skupin društev in posameznikov pražilo krompir. Vsi so...

Naš predlog za kosilo: Popečeni kruhki z jurčki na žaru

Popečeni kruhki z jurčki na žaru so vrhunski jesenski prigrizek: Ponudimo jih za malico ali večerjo, nadvse bodo teknili tudi kot predjed ali priloga h...

Naš predlog za kosilo: Bučni ocvrtki

V tem času je buč v izobilju, zato ponujamo zanimiv recept za jed iz teh jesenskih dobrot. Okus bučnih ocvrtkov lahko spreminjamo z dodajanjem...

Naš predlog za kosilo: Telečji zrezki s kaprami

Hitro pripravljeni telečji zrezki v odlični kremni omaki bodo prišli prav v dneh, ko ni veliko časa. Sestavine za 4 osebe: • 4 telečji zrezki • 20...

Kuhna pod gradom poskrbela za kulinarično razvajanje

V petek je Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ organiziral prvi tovrstni kulinarični dogodek v Podčetrtku, ki so ga poimenovali Kuhna pod gradom....