Ko pride sezona gripe in prehladov, nam pomaga ameriški slamnik

Cvetove ameriškega slamnika pobiramo prav v tem času, julija in avgusta. Pogosto je zasajen v vrtovih in parkih kot okrasna rastlina, uporablja pa se tudi v zdravstvu, saj ima ugodne učinke na imunski sistem.

Ker ima ameriški slamnik lepe in dolge cvetove, je pri nas priljubljen tudi kot okrasna vrtna rastlina. Dobro uspeva v bogati, prepustni zemlji na sončnem rastišču. Uporabni deli rastline v zdravilne namene so predvsem korenine in cvetovi, s tem, da so pogosteje kot cvetovi v uporabi korenine. Cvetove nabiramo, ko so popolnoma odprti, korenine (vsaj štiri leta starih rastlin) pa izkopljemo jeseni.

Ameriški slamnik spodbuja imunski sistem, pomaga pa tudi pri celjenju ran in regeneraciji kože. Predvsem je sredstvo učinkovito proti gripi, prehladom, okužbam zgornjih dihal, okužbam spolnih organov in sečil ter drugim boleznim. Zelo pogosto ga uporabljajo pri navadnem prehladu. S tem, ko krepi imunski sistem in pomaga telesu, da se ubrani drugih okužb, mu hitro povrne zdravje.

Ameriški slamnik je edino zdravilo, ki ga pri zdravljenju prehlada uporabljamo za odpravljanje vzrokov in ne le lajšanje simptomov!