Knjige tedna Celjske Mohorjeve: LJUBEZEN, MILOST in DOMOV*

* oglasno sporočilo

Trije romani nobelovke in Pulitzerjeve nagrajenke TONI MORRISON

LJUBEZEN

Pretresljiva zgodba dveh mladostnih prijateljic iz srednje dobro stoječega črnskega okolja, ki pa po čudnih okoliščinah in zaradi nebrzdane sebičnosti odraslih, večino življenja prebijeta v medsebojnem sovraštvu. (redna cena 17,53 eur)

MILOST

Roman prestavi bralca v čas kolonialne Amerike 17. stoletja, v čas samih začetkov suženjstva. Z različnih perspektiv »tipičnih« prebivalcev takratne Amerike spremljamo njihova najskrivnejša iskanja. V ospredju je pretresljiva pripoved 16-letne deklice – sužnje Florens, ki je nekaj, kar je bila milost, razumela kot izdajo. Zato je ostala zaznamovana za zmeraj. (redna cena 25 eur)

DOMOV

Roman govori o Franku Moneyu, ki se je vrnil iz korejske vojne. Preganja ga smrt dveh najbližjih sobojevnikov in moralni zlom, ki ga je pretresel do dna biti. Sedaj se vrača domov, da bi ljubljeno sestro iztrgal smrti, med to vrnitvijo pa reši tudi sam sebe. Frank se bojuje proti travmi in rasizmu, da končno zadnji hip reši sestro, ki jo neki zdravnik izkorišča za poskusnega zajčka. (redna cena 25 eur)

Namesto rednih cen enotna znižana cena 10,00 EUR/izvod.

Vabljeni v knjigarno Celjske Mohorjeve na Prešernovi ulici 23 v Celju, naročilo pa lahko oddate tudi na www.mohorjeva.org ali po telefonu na 03 490 14 20.

Celjska Mohorjeva vam želi prijetno branje!

* oglasno sporočilo