Kaj se v sredo, 15.11., dogaja na Štajerskem?

 

* O dograditvi zdravstvenega doma v Slovenski Bistrici bo danes na izredni seji odločal občinski svet – s tem ko naj bi potrdil dokument identifikacije investicijskega projekta. Ta dokument morajo sprejeti, da bo občina lahko kandidirala za sofinancerska sredstva na javnem razpisu ministrstva za zdravje.
V makolskem kulturnem domu bodo popoldne predstavili projekt Premakni porabo. Gre za slovensko-japonski projekt. Zasnovan je z namenom, da občani prihranijo pri strošku elektrike.
Literarni dopoldan za otroke bo dopoldne v knjižnici v Slovenski Bistrici. Naslovili so ga Gozdni škrat Bilko pomaga čebelici Eli.
Predavanje na temo Drža, starost, gibanje bo dopoldne v domu dr. Jožeta Potrča Poljčane.
Obiskovalci centra za starejše Metulj, ki deluje v Slovenski Bistrici, pa se bodo odpravili na Martinovanje v Križečo vas.

* Ob 90-letnici delovanja Šolske poliklinike Zdravstvenega doma Celje bo na Šolskem dispanzerju ZD Celje slovesnost, na kateri bodo pregledali, kaj so naredili do sedaj in kakšni so načrti za naprej. V Muzeju novejše zgodovine v Celju pa pripravljajo večer s pisateljico in pesnico Bino Štampe Žmavc.

* Še šport. Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo začela z zmago v Romuniji. Drevi pa varovanke Damirja Grgića čaka prva domača tekma – Slovenke se bodo v Celju pomerile s Finkami.
Mednarodna tekma čaka tudi košarkarje Rogaške. Slatinčani se bodo drevi v domači dvorani v 6. krogu Lige ABA 2 pomerili z Borcem iz Čačka. Borac je s tremi zmagami trenutno tretjeuvrščena ekipa lige, Rogaška, ki ima le zmago manj je za zdaj deseta.