Kaj se v soboto, 12.8., dogaja na Štajerskem?

 

* Danes v Oplotnici gasilci pripravljajo 4. Gasilsko noč. Pozno popoldne bodo začeli z gasilskim tekmovanjem, zvečer pa sledi veselica z ansambloma Ognjeni muzikanti in Smeh.

* Člani Turističnega društva Loče popoldne v Klokočovniku postavljajo klopotec – natančneje v vinogradu Jurija Brumca, že 15. zapored.

* Tudi člani Društva vinogradnikov Ritoznoj prirejajo tradicionalno Postavitev klopotca na Devini pod Ritoznojem. Vinogradnikom se bodo pridružili Vaberški fantje, Frajhamska godba na pihala in ansambel Glas.
Gasilska enota PGD Slovenska Bistrica že tretjič zapored organizira tekmovanje – Dirko firefighter rescue race. Dirka bo popoldne pred gasilskim domom.

* Župnija Sladka Gora organizira prvi romarski shod. Zvečer bo romarska maša, po njej procesija z lučkami. Drugi romarski shod bo jutri.
Nocoj bodo na gradu Podsreda s koncertom začeli šesti glasbeni seminar letošnjega glasbenega poletja, tokrat je na vrsti violončelo.

 

* V parku za Domom kulture Slovenske Konjice bodo drevi Sobotne kresničke, ki so namenjene otrokom. Zgodbico ‘Vila Kresnička in zmajček Potacajček’ bo pripovedovala Irena Cerar.
Večerno dogajanje se bo nato preselilo na konjiški Stari trg, kjer bo nastopila skupina Popgaraž.

* V Šentjurju popoldne pripravljajo tradicionalno Bazenjenje. Člani Študentskega kluba mladih Šentjur dogodek z zabavnimi igrami in večernim koncertom na domačem bazenu pripravljajo že 17ič.
Ljubitelji kolesarjenja se bodo to jutro lahko podali na Kolesarsko orbito s klubom Atom. Kolesarski maraton bodo začeli na športnem igrišču v Dolgi Gori, kjer bo tudi zaključek kolesarjenja.