Kaj se v ponedeljek, 15.5., dogaja na Štajerskem?

 

* Večgeneracijski center je pred časom zaživel v Zrečah. Uradno pa ga bodo odprli danes dopoldne. Občina Zreče je prostore za večgeneracijski center na t.i. Stari zadrugi najela in jih tudi prenovila.

* V Celju danes končujejo ogrevalno sezono na sistemu daljinskega ogrevanja. Ogrevanje sanitarne tople vode bo seveda normalno potekalo naprej.
Kot so sporočili iz Energetike Celje, je letošnja sezona, ki se je začela z oktobrom, trajala povprečno dolgo. Do jeseni pa ne bodo mirovali, saj bodo toplejše mesece izkoristili za obnove. Skupaj za naložbe na daljinskem ogrevanju letos namenjajo 400.000 evrov.

* Prireditev Vrtec poje in pleše ter Štafeta semen bosta popoldne v Slovenski Bistrici (v srednješolski telovadnici). S petjem in plesom se bodo predstavili otroci iz različnih enot vrtca. Po prireditvi pa bodo pripravljene stojnice, kjer bodo predstavili aktivnosti projekta Štafeta semen.
V bistriški knjižnici bo nocoj predavanje o zdravljenju z naravnim pristopom dr. Rotislava Gubića.

* V sklopu Filmskega tedna Evrope 2017 bodo do 22. maja po Sloveniji potekale projekcije filmov sodobne evropske produkcije. Med 20-imi mesti je tudi Celje, kjer bodo danes predvajali film ‘Bog, le kaj smo zagrešili?’
V Osrednji knjižnici v Celju nocoj pripravljajo predavanje Ogorja Gruberja – 107 dni Alp.