Kaj se v petek, 21.4., dogaja na Štajerskem?

* V Slovenski Bistrici danes pričakujejo predsednika države Boruta Pahorja. Ob dnevu Zemlje bo  pri 2. osnovni šoli simbolično zasadil avtohtono slovensko drevo, nato pa bo obiskal še dom starejših.
Potopisno predavanje Po Jakobovi poti ali El camino de Santiago bo nocoj v Razvojnem centru Poljčane. Predstavitev bo vodila Danica Veselko, pridružil se bo domačin Vinko Pekovšek.

* Šolski center Slovenske Konjice – Zreče v sklopu projekta Učni izdelovalni laboratorij popoldne na konjiški gimnaziji prireja podjetniški klepet. Na delavnici bodo udeleženci z Matijo Goljarjem spoznali nekaj primerov uspešnih poslov, ki so nastali z dobro idejo in brez zagonskih sredstev. Kot gost se jim bo pridružil David Knez, avtor inovativnih vezalk (Quick shoe lace). Delavnica se bo končala s predstavitvijo projekta učnega izdelovalnega laboratorija Slovenske Konjice.

* Na Šentjurjevem se obeta pestro popoldne. Na Zgornjem trgu se bodo predstavila društva, postavili bodo mlaj na stari način, razglasili Ipavčeva vina in podelili priznanja za najbolje ocenjena vina, salame in  kruh. Zvečer domači Študentski klub pripravlja tradicionalni koncert Šentrock.

* Oder Doma kulture Slovenske Konjice bodo danes zavzele izbrane otroške gledališke skupine iz celjske regije.

* Z razstavo fotografij Kozjanskega bodo nocoj na gradu Podsreda obeležili svetovni dan zemlje. Predstavili in nagradili bodo izbrane fotografije udeležencev fotografskega natečaja.
Šmarski kulturni dom pa bo gostil eno najbolj angažiranih gledališč iz Beograda. Na oder kulturnega doma bodo stopili člani Reflektor teatra s predstavo “Žudnja”.

* V Celju se začenja sojenje za umor pred Citycentrom na Mariborski. Dobro leto dni po umoru se sodni proces zoper 40-letnega Zvoneta Laubiča, ki naj bi na pločniku z nožem pokončal svojo ženo, šele dobro začenja. Danes naj bi v sodno dvorano prikorakal Škofjeločan Gregor Lipič, partner pokojne.
V Celju se danes začenja tudi festival prostovoljstva – med drugim bodo podelili tudi priznanja za naj prostovoljce.

*  Drevi se v Mariboru začenja finale državnega prvenstva v futsalu. Domača ekipa Proen Maribor se bo za naslov najboljšega v državi pomerila z Litijo. Prvak bo tisti, ki bo prej zbral tri zmage.
Tretjo zmago v finalni seriji, ki bi jim prinesla naslov državnih prvakinj, pa bodo nocoj doma lovile odbojkarice mariborske Nove KBM Branik. Mariborčanke proti Calcitu vodijo z 2:0 v zmagah.