Kaj se v petek, 17. marca, dogaja na Štajerskem?

*Simpozij o dr. Jožetu Pučniku bo popoldne v Bistriškem gradu. Letos obeležujemo 30-letnico izida 57. številke Nove revije, ki je spodbudila utrjevanje slovenske nacionalne zavesti in širše oblikovanje demokratičnih procesov. Okrogla miza bo zato namenjena refleksiji ob tej obletnici. razpravljali bodo dr. Dimitrij Rupel, Niko Grafenauer in Alenka Puhar. V drugem delu simpozija pa bodo ob okroglo mizo z naslovom Quo vadis, demokracija? sedli Janez Janša, dr. Matevž Tomšič in dr. Milan Zver.

*Pet start up projektov socialnega podjetništva v Dravinjski dolini, katerim so odobrili financiranje s strani Ministrstva za gospodarski razvoj, bodo dopoldne predstavili v konjiškem prireditvenem centru Patriot.
Na dogodek bo prišel tudi državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade Tadej Slapnik.

* Prireditev Pomlad v naravi in na nebu pripravljajo drevi na Ramni ob Slivniškem jezeru. Opazovali bodo nočno nebo, skupaj s člani domačega astronomskega društva. Pomlad se prebuja v nas so naslovili tokratni Anin večer na Prevorju. V dvorani šentjurskih olimpijcev pa bodo peli Il Divji.

*Drevi bo v konjiškem Patriotu svojo likovno razstavo, naslovljeno Macovo leto, na ogled postavila Konjičanka Tina Konec. Likovna dela, ki bodo razstavljena, so plod njenega dvoletnega dela, vsak teden pa jih lahko vidijo tudi bralci mestnega časopisa Celjan..
*Nocoj bo v konjiškem kulturnem domu odmevalo petje ženskih pevskih zborov. Tradicionalno srečanje bo pevsko obarvalo približno 200 pevk.
*Nocoj bodo ljudski pevci iz Tepanja v Kulturnem domu Loče predstavili pesmarico z ljudskimi pesmimi, ki so del naše bogate kulturne dediščine.

*Tudi v Vrtcu Rogaška Slatina skušajo mamice in babice razveseliti z drobnimi pozornostmi. Tako v marcu pripravljajo tradicionalno prireditev. Da se na odru lahko predstavi čim več otrok, jo izvedejo v dveh delih. Prve del prireditve bo danes popoldne. Program bodo ustvarjali otroci iz enote Izvir.

*Pira je eno od najstarejših žit, ki so ga naši predniki gojili že pred več tisoč leti. V preteklosti je že skoraj izginila iz polj, v zadnjem obdobju pa ponovno dobiva na veljavi. Kaj vse lahko pripravimo iz tega starega žita bo popoldne v Rogaški Slatini predstavila Špela Žaberl. Delavnica bo v prostorih Prve osnovne šole Rogaška Slatina.

*Podčetrtek velja za kraj z bogato sejemsko tradicijo. Ob mesečnih četrtkovih sejmih, dvakrat letno poskrbijo večje sejemsko dogajanje. Avgusta je čas za Lovrenčev sejem. Marca pa kot naznanitev začetka pomladi organizirajo Jedrčev sejem. Ob bogati sejemski ponudbi s ponudniki iz vseh koncev Slovenije poskrbijo še za bogato obsejemsko dogajanje. Letos bo obiskovalce zabaval ansambel Poet.