Kaj se v petek, 13.10., dogaja na Štajerskem?

* V Domu Rudija Žnidariča v Oplotnici danes organizirajo prireditev Zlata vrtnica. Poleg podelitve priznanj pripravljajo tudi pester glasbeno-kulturni program.

* Popoldne bo v Rogatcu seja sveta staršev tamkajšnje osnovne šole. Na seji bodo sprejemali poslovnik, ravnatelj pa se je ne bo udeležil. Predsednici sveta staršev je namreč poslal obvestilo, da se iz opravičljivih razlogov seje sveta staršev ne more udeležiti nihče od vodilnih šole.

* Pred celjskim okrožnim kazenskim sodnikom Markom Brišnikom se bo na predobravnavnem naroku o priznanju krivde danes izrekel Celjan Ivan Rajevič. Obtožen je zaradi poskusa uboja partnerke, od spomladi je v priporu, grozi mu do 15 let zapora, vendar bo kazen milejša, saj je dejanje storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

* Zdaj pa v Sl. Konjice. Mednarodni dan bele palice, ki opozarja na slepe in slabovidne v družbi, bodo obeležili dopoldne na Mestnem trgu. Slepi in slabovidni bodo predstavili tehnike mobilnosti in orientacije, še posebej s pomočjo bele palice, tudi druge dejavnosti in veščine.
V Domu kulture pa bo drevi premiera gledališke predstave Kulturnega društva Svoboda osvobaja – Kripl teatra. Predstava nosi naslov Kaspar Hauser.

* V Celju danes začenjajo 25. Novačanova gledališka srečanja. Letošnji festival bo zaznamovala premiera komedije ‘Na kmetih’ avtorja Vinka Möderndorferja v izvedbi Gledališča Zarja Celje. Jesenski koncert s Klapo Bonaca, Kvatropirci in Ognjenimi muzikanti pa pripravljajo v Kulturnem domu Štore.

* Konzorcij Ritoznojčan iz Slovenske Bistrice vabi v svoje kleti na jesensko vinsko-kulinarično potepanje