Kaj se v petek, 10.11, dogaja na Štajerskem?

* Delegacija Občine Slovenske Konjice se bo dopoldne udeležila Obrtno-gospodarskega sejma v športni dvorani Osnovne šole Križevci. Konjiška Občina ima sicer s hrvaškim mestom Križevci sklenjen sporazum o sodelovanju.
V konjiškem Patriotu pa bo drevi martinovanje s Poskočnimi muzikanti.

* Martinov konec tedna bodo v Gorici pri Slivnici začeli z večerno slavnostno sejo Sveta KS Gorica pri Slivnici, na kateri bodo podelili priznanja zaslužnim krajanom in obeležili v zadnjem letu končane naložbe. Kasneje bodo sledi še bolj martinovo obarvan del prireditve z obeležitvijo 10. oblezntice prirediotve Po Sveti Heleni Martin na star način.
Na Ponikvi pa bodo začeli že 25. Martinove dneve. Pripravljajo razstavo del učencev, podelili bodo priznanja Ponkovška velikonočnica za najlepše urejeno stanovanjsko hišo in kmetijo, potekala bo pokušina mošta in domačih dobrot.

* Poglejmo na Bistriško. Srečanje starejših bo popoldne v prostorih OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica. Oder kulturnega doma na Zgornji Polskavi je nocoj rezerviran za domače gledališčnike in ljudske pevke z gosti; predstavili se bodo s komedijo Martinovo po domače.
V avli šole na Šmartnem na Pohorju bo nocoj na ogled monokomedija bistriškega Uščip teatra – Marš v tri sto narodnih.
Delavnica izdelave cvetja iz papirja in vizitk bo popoldne v gostilni Kidrič v Križeči vasi.
V razvojnem centru narave v Poljčanah pa bo dopoldne predavanje na temo izdelave razvojnih načrtov.

 

* V kulturno-umetniškem društva Zarja v Trnovljah nadaljujejo s tekmovalnimi predstavami letošnjih 25. Novačanovih gledaliških srečanj. Nocoj bodo uprizorili komedije Svetniki, v izvedbi Kulturnega društva Loški oder Škofja Loka. V Kvartirni hiši pripravljajo odprtje slikarske razstave Žarka Vrezca, ki že več kot štiri desetletja soustvarja slovensko likovno sceno.

* V 1. slovenski futsal ligi se bosta pomerili ekipi Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor