Kaj se v nedeljo, 16.4., dogaja na Štajerskem?

* Kristjani po vsem svetu so pričakali svoj največji praznik – veliko noč. Na praznično nedeljo tako po vseh cerkvah pripravljajo maše in bogoslužja. V Katoliški cerkvi so na veliko noč znane tudi jutranje vstajenjske procesije. Mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl velikonočno procesijo in slovesno mašo vodi v mariborski stolnici. Že zgodaj zjutraj bodo pripravili vstajenjsko procesijo tudi okrog stolne cerkve v Celju.

* V teh prazničnih dneh so naše mize polne dobrot. Mnoge zavržene in brezdomne živali pa so prepuščene sočutju ljudi, ki jim prinašajo hrano ali poskrbijo za veterinarsko oskrbo.
Prostovoljci iz Društva za zaščito živali Slovenska Bistrica tako prosijo za finančne ali materialne donacije.Hvaležni bodo za donirano hrano za muce in pse, stare odeje, transporterje in podobno. Vse to zbirajo v Slovenski Bistrici na lokacijah Zoo Ajko, Zoo in vrt Žaki in v Frizerstvo Domen. Hvaležni bodo tudi pomoči v denarju.
Številka tekočega računa, kamor lahko nakažete finančne donacije je:
Si56 6100 0000 5358 530 (Delavska hranilnica)

* Velikonočne dogodivščine za otroke tudi danes pripravljajo v mariborskem Botaničnem vrtu. Ustvarjali bodo, razveseljevali jih bodo velikonočni zajček in male živali, iskali bodo pirhe

* Drevi bo znan zmagovalec slovenskega rokometnega pokala za moške. Na finalnem turnirju v Mariboru, na katerega so se uvrstile ekipe: Gorenje Velenje, Celje Pivovarna Laško, Maribor Branik in Riko Ribnica, bosta po včerajšnjih polfinalih danes na sporedu še tekma za tretje mesto in finale.