Kaj se v nedeljo, 13.8., dogaja na Štajerskem?

 

* Danes bo v Vitanju veselo. V sklopu tradicionalne Holcerije člani Turističnega društva Vitanje obljubljajo pestro dogajanje. Pripravljajo številne razstave in delavnice. Začetek povorke bodo letos prvič naznanili strelci društva možnarjev iz Mislinje. V večernih urah sledi zabava z ansambli Bratov Slatinek, Poljanšek in Saša Avsenika, kot gostja bo nastopila tudi pevka Alja. Za humor bosta poskrbela Pohorski Klatež in Klobasekov Pepi.

* Na Rogli bo danes pašni piknik. Gre za tradicionalno prireditev, na kateri se obiskovalci seznanijo z opravili pohorskih pastirjev. Zabavni program popestrijo s šaljivimi ‘kmečkimi’ igrami in tekmovanjem v pohorski olimpijadi. Igral bo ansambel Glas.

* Vinogradniško-glasbeni večer popoldne prirejajo člani Društva vinogradnikov Ritoznoj na Devini pod Ritoznojem. Obiskovalce bodo zabavali člani klape Bonaca in ansambla Gas.
Tradicionalna prireditev Pohorje poje bo na Treh kraljih. Člani Vinogradniškega društva Martin Studenice pa bodo popoldne postavili klopotec pri društvenih prostorih v Studenicah.

* Dopoldne bo na Sladki Gori drugi romarski shod z mašo in blagoslovom zdravilnih zelišč. Shod bo vodil provincial slovenske minoritske province pater Milan Kos.
Na Koserjevi koči na Belincu v Logu pa bo zjutraj tradicionalno tekmovanje lovskih družin v streljanju na glinaste golobe.

V Domu Svetega Jožefa v Celju pripravljajo koncert solistov:

* Cerkev sv. Martina v Zlakovi nad Zrečami letos obeležuje 600 let obstoja. Ob tej priložnosti so jo še posebej olepšali, tako zunaj kot znotraj. Danes bodo blagoslovili obnovljeno in počastili 600-letnico.

 

* V oplotniškem vintgarju člani TD Oplotnica pripravljajo piknik za vse občane. Pridružilo se jim bo tudi pobrateno TD iz Banovcev.
Člani Turističnega društva Trta pa prirejajo postavljanje klopotca. Popoldne se bodo zbrali na kmetiji Jevšenak v Foštu.