Kaj se v četrtek, 20.4., dogaja na Štajerskem?

 

* O cenah komunalnih storitev bodo drevi govorili na seji konjiškega občinskega sveta. Svetniki naj bi sprejeli tudi nove elaborate o oblikovanju cen za oskrbo s pitno vodo, za ravnanje s komunalnimi odpadki in za odvajanje in čiščenje odpadnih voda.
Dve prireditvi bosta danes tudi v konjiškem kulturnem domu. Zvečer bo gost čajanke Dejan Zavec – pogovor z njim bo vodil Amadej Kraljevič. Že pred tem bo prepevalo več kot 500 mladih pevcev iz 10-ih otroških in mladinskih pevskih zborov iz občin Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje.

* S svečano akademijo ob prazniku Mestne skupnosti Šentjur se začenja Šentjurjevo, največja turistična prireditev v občini Šentjur. Na večerni slovesnosti v IKC bodo podelili priznanja zaslužnim meščanom. V kulturnem programu bo igrala šentjurska rock’n’roll skupina Flapjacks.

* Četrti mednarodni festival znanja in kulture starejših bo danes v Šmarju pri Jelšah. Poudarek festivala s tematskim naslovom Kozjansko v sliki, pesmi in besedi bo učenje in ustvarjanje starejših na področju zgodovine, umetnosti, ljudskega in glasbenega izročila kozjanske regije.
Slovesen zaključek sezone bralne značke za odraslepa bo danes v Aninem dvoru v Rogaški Slatini. S pogovornim večerom, kamor prihajajo tudi Miša Molk in tamburaši iz Rogatca, bodo obeležili še svetovni dan knjige.
Estetske postopke in posege za lepši videz pa bodo zvečer predstavili v Rogaški Slatini. V Pivnici mineralnih vod bo namreč tretja v nizu brezplačnih delavnic “Moja pot do zdravja in lepote”. Predaval bo zdravnik Zdenko Orožim, specialist splošne, plastične in rekonstruktivne kirurgije.

* Krvodajalska akcija bo dopoldne v Vitanju – kri bo možno darovati v prostorih tamkajšnje osnovne šole.

 

* V Makolah se bo popoldne sestal občinski svet. Pokopališki red, poročilo o delu medobčinskega inšpektorata in redarstva ter o varnostnih pojavih v občini – so na dnevnem redu. Odločali bodo o povišanju denarne pomoči novorojencem iz 200 na 300 evrov. Poleg tega naj bi občina ob rojstvu občana podarila tudi sadiko medovitega drevesa. Na zahtevo občanov bo občinski svet tudi ponovno odločal o sofinanciranju cen pitne vode.
Območna revija mladinskih pevskih zborov Zapoj z menoj bo popoldne v šoli na Črešnjevcu.
Tekmovanje osnovnošolskih ekip prve pomoči pa opoldne v gasilskem domu v Slovenski Bistrici.

*Prihajajoči svetovni dan Zemlje bodo dopoldne pri konjiški centralni čistilni napravi obeležili s tradicionalno zasaditvijo lipe. Lipo bodo zasadili s pomočjo otrok iz vrtca Mali grof.
Konjiški Varstveno delovni center pa dopoldne v konjiški športni dvorani gosti regijske igre za celjsko-koroško regijo. Udeležile se jih bodo osebe, ki zaradi motenj v razvoju ne morejo sodelovati v rednem programu specialne olimpijade.

* V Celjskem domu bo koncert mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju in skupine Mi2. Koncert so poimenovali ‘Mi vsi smo tudi Mi2’, priredbe pa bodo zazvenele brez glasbene spremljave.
V Narodnem domu v Celju pa bo tradicionalni Pomladni koncert Gimnazije Celje – Center. Letos bo pesem zazvenela tudi v čast 500. letnici reformacije na Slovenskem in Dnevu upora proti okupatorju.