Kaj se v četrtek, 14.9., dogaja na Štajerskem?

 

* Pogovorni večer ob bližajočem referendumu o 2. tiru zvečer v Celju pripravlja SMC. Poleg poslanke Janje Sluga bosta gosta večera še minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in in direktor Celjskih mesnin in predsednik RGZC Izidor Krivec.
Z novim šolskim letom v kavarno Celjskega mladinskega centra prihajajo ‘OPEN MIC’ večeri, ki bodo na sporedu enkrat mesečno. Tokrat bo ob spremljavi pianista Aljaža Šumeja nastopila Anabel.
V Zgodovinskem arhivu v Celju nocoj odpirajo razstavo ‘V zaledju Soške fronte’

* Občina Podčetrtek od danes do nedelje gosti Entente Florale Europe. Za zlata, srebrna in bronasta priznanja, ki jih podeljujejo za urejenost okolja, se poteguje 14 krajev iz 10 držav.
V Pegazovem domu v Rogaški Slatini pa bo predavanje Slavice Javornik ‘Hrana ni samo hrana, je tudi zdravilo’ in pokušnja tiste hrane, ki pripomore k dobremu spominu.

* Nehajte se ukvarjati z otrokovimi pravicami je naslov predavanja, ki bo pozno popoldne v Domu starejših Šentjur. Predavala bo Simona Levc – svetovalna delavka in logopedinja ter soavtorica knjige Varuh otrokovih dolžnosti ali nehajte se ukvarjati z otrokovimi pravicami!.

* Drevi bodo v konjiškem Domu kulture odprli razstavo domačina, ljubiteljskega slikarja Marjana Brezovščka Akvareli. V Mali avli doma kulture bodo obenem razstavljali člani domačega društva likovnikov in fotografov. Razstava z naslovom Vedute Slovenskih Konjic in Žičke Kartuzije bo na ogled do konca oktobra.