Jutri po vsej Sloveniji maraton nadzora hitrosti

Jutri med 6. in 18. uro bo po vsej Sloveniji, na več kot 600 lokacijah, potekal maraton nadzora hitrosti, sporočajo s Policije. Spodaj preverite, na katerih lokacijah bodo policisti merili hitrost. Vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in tako ohranite dragocena življenja.

Seznam lokacij, kjer bo potekal maraton nadzora hitrosti

 

“Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljamo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Ta podatek potrjuje tudi osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad,” pojasnjujejo.

Za lastno varnost lahko največ naredimo vozniki sami

Da bi bile naše ceste bolj varne, moramo za to poskrbeti predvsem vozniki sami. Dosledno moramo spoštovati cestnoprometne predpise ter ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila, opozarjajo na Policiji.
Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Zato v policiji znova opozarjamo – vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!