Gasilci ponoči le s težavo do gorečega tovornjaka na štajerski avtocesti

Danes ponoči je bila zaradi gorečega tovornjaka več ur zaprta štajerska avtocesta med Slovensko Bistrico in Tepanjem.
Kmalu po polnoči je 31-letni romunski voznik tovornjaka opazil ogenj v predelu motorja in ustavil na odstavnem pasu. Oba s sovoznikom sta izstopila, a ker je ogenj vzplamtel sta se morala umakniti.
Pri gašenju je sodelovalo 22 gasilcev iz PGD Slovenska Bistrica, Sl. Konjice in Videž, ki pa so imeli tokrat precej težav z dostopom do požara. Vozniki namreč niso vzpostavili reševalnega pasu. Več kot 10 minut so se gasilci prebijali skozi kolono in opozarjali voznike, naj umaknejo svoja vozila na rob cestišča.
»Ko smo vstopili na avtocesto je bila pred gorečim vozilom že približno 2-kilometrska kolona, vsi trije pasovi pa so bili zasedeni z drugimi tovornjaki, kombiji in preostalimi vozili. Gasilci smo morali izstopiti in posredovati pri voznikih, da so nam čim hitreje vzpostavili pot do gorečega vozila. Ko smo prišli do tja, je bilo vozilo že povsem v ognju in smo imeli kar dosti dela z gašenjem. Rezati smo morali stranice, da smo sploh prišli do tovora in ga pogasili,« je povedal  vodja intervencije Boris Keršič.
V požaru je tovorno vozilo zgorelo v celoti, priklopno tovorno vozilo in tovor na njem pa delno. V priklopnem vozilu so bile naložene palete s steklom, kartonom in različnimi rešetkami za plinske štedilnike. V požaru ni bil nihče telesno poškodovan. Škode je za okoli pol milijona evrov.
Zaradi požara je bila avtocesta A1 iz Slovenske Bistrici proti Tepanju zaprta do 5. ure. (Foto: PGD Sl. Bistrica)