Dobje: Dopolnil 18 let in očetu ‘ukradel’ avto

 

Šentjurski policisti poročajo, da so pred dnevi v Dobju obravnavali krajo osebnega avtomobila. Poklical jih je občan in obvestil, da mu je neznanec izpred hiše odtujil avtomobil. Policisti so ugotovili, da bi avto lahko odpeljal prijaviteljev sin – in res je bilo tako. Vozilo so namreč kmalu izsledili na Proseniškem, v njem pa prijaviteljevega sina, ki je prav to noč postal polnoleten.
Še več o delu šentjurskih policistov v minulih dneh:

Prometna nesreča
V Slivnici pri Celju je 23. 5. 2017 prišlo do prometne nesreče in sicer zaradi neupoštevanja pravila desnega. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

Požar
25.05. 2017 je krajan iz Dolge gore popravljal svoje kolo z motorjem. Ko je ugotavljal, če svečka da iskro, so se vneli bencinski hlapi, ki so se hitro razširili po zamaščenih površinah. Pri tem so zgorela garažna vrata in še predmeti v prostoru . Z dejanjem je nastala materialna škoda v višini 3000 evrov.

Tatvina vrtnih palčkov
Na Tratni pri Grobelnem je neznanec odtujil dva vrtna palčka. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 100 evrov.

Konoplja
Policisti so v kraju Goričica kontrolirali dva fanta. Ugotovili so, da imata pri sebi rastlinske delce, ki so po obliki in vonju spominjali na konopljo. V primeru pozitivne analize jima bo izdana odločba o prekršku.

Pretep
V noči na 27. 5. 2017 je v Gorici pri Slivnici prišlo do spora med krajani, pri čemer je verbalni konflikt prerasel v pretep. Policisti bodo zoper osumljence podali kazenske ovadbe.

Tatvina
Dne 28. 5. 2017 je neznanec v Tratni pri Grobelnem oškodovancu iz predala nočne omarice odtujil 900 evrov. Storilec je neznan. Občanom svetujejo, da denarja ne skrivajo na podobnih lokacijah, temveč ga hranijo na zavarovanih mesti.

Alkohol in volan
Pred kratkim je na območju PP Šentjur potekal poostren nadzor po problematiki ugotavljanja psihofizičnega stanja voznikov. V nadzoru je bila pri štirih voznikih ugotovljena prekomerna vrednost alkohola v izdihanem zraku. Voznikom so bila odvzeta vozniška dovoljenja. Vsem voznikom svetujemo, da si v takšnih primerih raje najdejo prevoz, kot da sami sedejo za volan.

Bojan Šipek, Pomočnik komandirja PP Šentjur