Celjska Mohorjeva ta teden priporoča: KAPUČINO V RAMALI*

* oglasno sporočilo

Suad Amiry je profesorica arhitekture na palestinski univerzi v Birzeitu. Otroštvo je preživljala med Amanom, Damaskom, Bejrutom in Kairom. Živi v Ramali in je direktorica nevladnega združenja Riwaq, ki skrbi za ohranjanje palestinske kulturne dediščine.

4. decembra 2001 v Ramalo vdrejo izraelski tanki. Novica bliskovito obide svet in na prvih straneh časopisov se pojavijo razni politični komentarji: Je tak odziv Izraela na samomorilske napade potreben? Zakaj so obkolili Arafatov glavni štab? Tudi Suad Amiry si v Ramali zastavlja vprašanja. Naj spi kar v obleki? Bo med triurno prekinitvijo policijske ure utegnila pripeljati domov taščo, ki stanuje na drugem koncu mesta? Se je varno lotiti priprave kapučina, ko pa je hrupni strojček tik ob oknu, ki gleda na ulico?

Z vojnim dnevnikom se Suad Amiry posreči zavidljiv podvig: humorno in lahkotno prikaže vsakdanje življenje Palestinke z zasedenih območij. Ob ubadanju z drobnimi vsakdanjostmi, ki so v vojnem času lahko usodne, nam avtorica živo, verodostojno in ironično odkriva eno od faset zapletenega bližnjevzhodnega spora.

132 strani, 1,50 EUR

Vabljeni v knjigarni Celjske Mohorjeve na Prešernovi ulici 23 v Celju, naročilo pa lahko oddate tudi na www.mohorjeva.org ali po telefonu na 03 490 14 20.

Celjska Mohorjeva vam želi prijetno branje!

* oglasno sporočilo