CELJE: Za Kamenika zakonito, za združbo ne

Muho Amidžić, Simon Lucaj in Emir Hasičić so na dopoldanskem predobravnavnem naroku na celjskem okrožnem sodišču gladko zavrnili krivdo po obtožnici tožilke Simone Razgoršek Kuzman, ki jim očita pečanje z mamili.

Celjski kriminalisti so združbo – potem ko so jo s pomočjo ljubljanskih, kranjskih in italijanskih organov pregona že nekaj časa zalezovali – razkrinkali spomladi. Trojica se je znašla v priporu in grozi jim do 15 let ječe. Obtoženi naj bi skrbeli za prevoz in nabavo skupno kar 47 kg kokaina, vrednega okoli dva milijona evrov, to količino pa je italijanska policija našla v avtomobilu Kristijana Kamenika (na sliki), ki v Italiji že prestaja osemletno zaporno kazen.

Obramba se je danes opirala na domnevno nezakonito pridobljene dokaze in v kazenski postopek vpletla celotno konjiško družino Kamenik (Kristijan, Konrad, Marija, Klavdija), ki jo želi tudi neposredno zaslišati. Kristijana Kamenika so zaradi mamil v tistem času prijeli v Milanu in ga pravnomočno obsodili ravno na osnovi za obrambo spornih dokazov italijanskih preiskovalcev (neskladje s slovenskimi standardi in normativi). Odvetniki so tako zahtevali izločitev vseh domnevno spornih listin, o čemer bo sodnica Cvetka Posilovič odločila do začetka glavne obravnave. Obtoženim grozi do 15 let ječe.